نور طبیعی در ساختمان – معماری پایدار کتابخانه آنا سنتناری – Anna Centenary

استفاده از نور طبیعی در ساختمان ها یکی از مهمترین نکات معماری پایدار می باشد. یکی از نمونه های پیشرفته این امر معماری پایدار کتابخانه آنا سنتناری می باشد.

استفاده از نور طبیعی در ساختمان ها یکی از مهمترین نکات معماری پایدار می باشد. یکی از نمونه های پیشرفته این امر، معماری پایدار کتابخانه آنا سنتناری می باشد. در ادامه به طراحی بخش های کلی این کتابخانه خواهیم پرداخت.

این کتابخانه در حال حاظر یکی از بزرگترین کتابخانه های آسیاست. این کتابخانه در هندوستان واقع شده است. البته تصویر ذهنی شما از فضا ی کتابخانه های سنتی به دلیل شاکله مدرنی که دارد دچار تغییر میکند.

معماری پایدار کتابخانه انا سنتناری

معماری پایدار کتابخانه انا سنتناری

طراحی کتابخانه آنا سنتناری

طرح این بنا در نه طبقه از سوی شرکت CRN انجام گرفته است. مساحت این بنا 3100 متر مربع می باشد. ظرفیت ذخیره کتاب یک و نیم  میلیون نسخه می باشد. ظرفیت پذیرش مراجعان 1200 نفر می باشد. به دلیل ارتقای سطح ساخت و ساز، این پروژه توانسته مدال طلای LEED را از شورای ساختمان سبز هندوستان دریافت نماید. 

معماری پایدار و فضای داخلی این بنا

جدا از امکان استفاده فراگیر از رایانه و شبکه اینترنت سالن های وسیع مطالعه نیز برای مراجعین در نظر گرفته شده است. در چنین محیطی با خیال راحت کتاب مورد نظر خود را در فضایی آرام مطالعه خواهید کرد. 

فضای داخلی کتابخانه با روشنایی مناسب

فضای داخلی کتابخانه با روشنایی مناسب

ساختمان کتابخانه در یک محیط شهری توسعه یافته در میان تعداد کثیری از بنا های صنعتی و آموزشی به نحوی استقرار یافته که از تمام نقاط شهر دسترسی آسان دارد. 

نور طبیعی و انرژی خورشیدی در کتابخانه

نمای ساختمان در جهت شمال و شرق به طور کامل از شیشه است. تا در طول روز هر چه بیشتر نور خورشید را به داخل هدایت کند. در جنوب غرب ساختمان با جانمایی بخش های خدماتی مانند سرویس ها سعی شده یک ناحیه حایل حرارتی ایجاد گردد. تا بهره برداران از گرمای شدید هوا در این سمت ساختمان دچار مشکل نشوند.

همچنین به منظور عدم تابش مستقیم نور خورشید به درون ساختمان، در این ضلع از بنا یک نمای شیشه ای با شیب رو به بیرون طراحی شده که در نهایت کاهش جذب حرارت را به دنبال خواهد داشت.

کلاه فرنگی بام و تهویه هوا تعبیه شده در آن موجب کاهش جذب حرارت از بام میشود. عوامل متعددی در کاهش مصرف انرژی ساختمان موثر می باشد که از آن جمله میتوان به سامانه های پایش هوشمند میزان روشنایی محیطی و تهویه مطبوع خودکار اشاره کرد.  

نور طبیعی کتابخانه

نور طبیعی کتابخانه

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای